EN SAĞLIKLI YATIRIM ARACI; ALTIN”

EN SAĞLIKLI YATIRIM ARACI;  ALTIN”

Sultan Döviz işletme sahiplerinden Fatih Öztürk, altın yatırımcılarının son 14-15 kaybetmediğini belirterek en sağlıklı yatırım aracının altın olduğunu ifade etti.

Altının yıllardır değerini koruduğunu belirten Fatih Öztürk, en mantıklı yatırımın altın olduğunu ifade ederek, uzun dönemli yatırım olarak altını tavsiye etti.

ALTIN YATIRIMCILARI KAYBETMİYOR

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Fatih Öztürk, “Altın bir kaç sene önce 108 bin lirayı görmüştü. 14-15 yıldır altın yatırımcısına hiç kaybettirmedi. Geçtiğimiz 2 yıl içinde tabi bir miktar kayıp oldu. Kasım ayında da son yılların en düşük olarak 83`lere kadar geldi. Aralık ayının 1`inde en düşük noktamızı gördük. Ondan sonra toparlanma sürecine girdik. Sonraki haftalarda 85`i gördü. Bir hafta sonra 89 ve dün itibari ile de en yüksek olarak 94`lere kadar çıktı. 24 ayar külçe altının fiyatı şu anda 91 bin lira. Tabi altın uzun dönemli düşündüğümüzde, yatırımcıya en sağlıklı geliri getiren bir yatırım aracı durumunda” dedi.

ALTIN; EN SAĞLIKLI YATIRIM ARACIDIR

Dövizin her an değer kaybedebileceğini aktaran Fatih Öztürk, “Tabi dövizler de var ama sonuç olarak ülkelerde savaş olduğu zaman veya ekonomi bozulduğu olduğu zaman değerini kaybedebiliyor. Ama altın öyle değil. Altın, uzun bir dönemde istikrarlı bir biçimde, tasarruf yapanların tasarruflarını en güzel bir şekilde değerlendirebilecekleri bir emtiadır. Nitekim Rusya son bir yıl için kendi parası dolar karşısında yüzde 100 değer kaybetti.  Bu da gösteriyor ki uzun dönemde en sağlıklı yatırım aracı altındır. Uzun dönemli yatırım yapan vatandaşlarımızın birikimlerini altında tutmaları en mantıklı olanıdır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07